Gyermekmosoly Alapítvány Veszprém

A Gyermekmosoly Alapítvány létrejöttének a gondolata még 2002-ben merült fel a IV. Veszprémi Játékok Nemzetközi Gyermekfesztivál szervezése kapcsán.

Mivel a gyermekművészeti fesztivál önköltséges rendezvény, és korábban az utazás, szállás, ellátás és a rendezés költségeit (bérleti díjak, nemzetközi zsűri, tolmácsok, díjak, ajándékok, reklám, kommunikációs költség stb.) a résztvevők befizetései fedezték, szükségessé vált támogatók bevonása, hiszen a hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekek nem engedhették meg maguknak a fesztiválon való részvételt.

Az ő érdekeiket is képviselendő, és a  határon túli ifjú magyar művészek a fesztiválra való meginvitálása és költségeik csökkentése érdekében hoztuk létre a Gyermekmosoly Alapítványt 2003-ban. Céljainkról itt olvashat>>

veszpremi-jatekok

Később az általános iskolás gyermekek nyári táboroztatása is bekerült az alapítvány célkitűzési közé, hiszen sok szülőnek gondot okoz gyermekének nyári felügyelete, és nem mindenki engedheti meg magának a drága nyári táborokat. Ezért 2005-től folyamatosan szerveztük a Gyermekmosoly Nyári Tábort , ahol a gyermekek művészi fejlődését előtérbe helyezve, egy megbízható, gazdaságos, mégis magas színvonalú táboroztatási lehetőséget biztosítottunk általános iskolás gyerekek részére. Sajnos 2011-ben székhelyváltoztatásra kényszerültünk, és ezután már nem állt rendelkezésünkre táboroztatásra megfelelő helyszín, így ezt a projekt egyenlőre a háttérbe szorult.

Az elmúlt években a Gyermekmosoly Alapítvány társszervezésében, és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával tavasszal, a Tavaszi Játékok Művészeti Fesztivál keretében Országos Válogató döntötte el, hogy Magyarországról kik juthattak az októberi Nemzetközi Fesztiválra.  A továbbjutók közül, a „Veszprémi Játékok” Nemzetközi Művészeti Fesztiválon való részvételen túl, az alapítvány támogatásával számos magyar gyermek és ifjúsági csoport vehetett részt más országokban megrendezésre kerülő fesztiválokon és versenyeken (például: Lengyelország, Bulgária, Németország, Oroszország, Olaszország, Spanyolország). Az évek során a Tavaszi Játékok Fesztivál azonban önálló nemzetközi versennyé nőtte ki magát, így 2014-től kezdődően már a magyar versenyzőknek sem kell előzetes selejtező válogatáson részt venniük. A Gyermekmosoly Alapítvány feladata a magyar jelentkezők támogatásán kívül a határon túli magyar művészeti csoportok kedvezményes részvételének biztosítása lett a nemzetközi fesztiválon.

2008-ban Élet örömei címmel képzőművészeti pályázatot is hirdettünk iskolások számára. Ezt követően minden évben megrendezésre került a Tavaszi és Veszprémi Játékok Művészeti Fesztivál képzőművészet kategóriában is, melyre szép számban érkeztek képzőművészeti alkotások.

2010-ben a Tavaszi Játékok Művészeti Fesztivál és Verseny Sportfesztivállá is bővült. Társszervezőként részt vettünk a VES-CUP futás, VES-CUP Kerékpár-verseny és a VES-CUP Ifjúsági Labdarúgótorna, valamint a Modern Táncsport Bajnokság Országos Döntőjének megszervezésében. 2011-ben a Gyermekmosoly Alapítvány szervezte meg az IMDF (International Modern Dancesport Federation) Modern Táncsportok Világbajnokságát Veszprémben.

A Gyermekmosoly Alapítvány 2007-ben közhasznúvá vált,

így az adományozók az adomány összegét az adóalapjából 100%-ig leírhatja!

A Gyermekmosoly Alapítvány foglalkozik még adományok gyűjtésével, melyekkel karácsony és egyéb ünnepek alkalmával segítik a rászorulókat (pl.: hajléktalan szálló lakói, Éltes Mátyás Napközi Otthon gyermekei). Az alapítvány kuratóriumának tagjai és önkéntesei térítés nélkül dolgoznak.

Ezért kérjük, hogy támogassa Ön is a Gyermekmosoly Alapítványt adója 1%-ával, és ezzel az egyszerű gesztussal mosolyt varázsolhat sok gyermek arcára! Ha támogatni szeretné célkitűzéseinket, kérem, kattintson ide>>

Bezárás